28 okt 2018 - 1 min läsning -

Håkan Eriksson

Förkyld - har du knep för att hålla modet uppe?

Jag är väl inte mer förkyld än någon annan, som så många andra så är "mina" förkylningar mer samlade till hösten och vintern och det finns faktiskt knep som kan hjälpa dig förebygga och lindra. Jag har mitt knep som hjälper mig hålla modet uppe och lindrar under den värsta tiden.

Nu har jag gått förbi en kulmen och en klimax har förhoppningsvis passerat i denna förkylningen från helvetet.

Mina knep är att hålla hjärnan igång

Jag satsar på sömn och samtidigt att hålla min hjärna aktiv. Jag har i dom lugna perioderna fått mer tid att tänka och sitter gärna vid datorn och kodar. Oftast så innebär min datatid avkoppling där hjärnan fokuserar från allt annat, släpper ute samhället och jag går in i min egna värld. En förkylning hos mig har jag oftast ingen feber, den mildaste grad över det normala skulle innebära att jag bara skulle flumma eller sova.

Alvedon i alla ära, kaffe för att inte helt sväva ut från normala leverne. Jag fixar tyvärr inte Te som rekommenderas till höger och vänster, absolut inge honungsvatten. Vi ska inte komplicera saker i onödan.

Planeringen är att jag till nästa vecka ska vara så frisk att jag får träffa lite arbetskollegor och rondera på jobbschemat. Jag hoppas att det fungerar så jag slipper en ny sväng av detta årliga helvete.